چسبندگی رحم یا سندروم آشرمن چیست؟

چسبندگی رحم

چسبندگی رحم یک بیماری نادر و اکتسابی است که در رحم رخ می دهد. در زنان مبتلا به این بیماری، بافت اسکار یا چسبندگی در رحم به علت نوعی تروما ایجاد می شود. در موارد شدید، تمام دیواره های جلو و پشت رحم می توانند به هم بچسبند. در موارد خفیف تر، چسبندگی ها در نواحی کمتر و کوچک تر رحم ظاهر می شود. چسبندگی ها می توانند ضخیم یا نازک بوده و ممکن است به ندرت در کنار هم قرار گرفته یا در هم ادغام شوند.

علائم چسبندگی رحم

اکثر زنانی که مبتلا به سندروم آشرمن یا چسبندگی رحم هستند، خونریزی در دوران پریودی آن ها کم است و یا بطور کل خونریزی ندارند. بعضی از افراد،در زمان قاعدگی، درد داشته، اما خونریزی ندارند. این می تواند نشان دهد که شما در حال قاعدگی هستید، اما خون قادر به ترک رحم نیست، زیرا خروج توسط بافت زخم مسدود شده است.
اگر دوره های خونریزی ماهیانه شما پراکنده، نامنظم یا بدون خونریزی باشد، ممکن است به دلیل دیگری به غیر از چسبندگی رحم این اتفاق رخ دهد، مانند:
  . بارداری
   .فشار
   .کاهش وزن ناگهانی
   .چاقی
   .بیش از اندازه ورزش کردن
   .مصرف قرص ضد بارداری
   .یائسگی
   .سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

چسبندگی رحم چگونه بر باروری تاثیر میگذارد؟

برخی از بیماران مبتلا به این عارضه ، قادر به بارداری نیستند. در صورت ابتلا به آشرمن رحم ممکن است باردار شوید، اما این اختلال رحمی ،در رحم می تواند خطری برای جنین در حال رشد داشته باشد. احتمال سقط جنین و زایمان نیز در زنان با این شرایط بیشتر خواهد بود. این سندروم همچنین در دوران بارداری خطرات زیر را افزایش می دهد:
.جفت جلدی
.جفت سرراهی
 .خون ریزی بیش از حد
در صورت ابتلا به سندروم  چسبندگی رحم، معمولا پزشک دوران بارداری را تحت نظر بیشتری قرار داده و کنترل های بیشتری را دنبال می کند.
لازم به ذکر است که درمان این بیماری رحمی در زنان ، با جراحی امکان پذیر است. این عمل جراحی معمولا احتمال ابتلا به حاملگی را افزایش می دهد. پزشکان توصیه می کنند که خانم ها یک سال کامل بعد از عمل منتظر بمانند و سپس اقدام به بارداری نمایند.

علت چسبندگی رحم چیست؟

طبق بررسی انجمن بین المللی، حدود 90 درصد از کل موارد چسبناکی دیواره  رحم به دنبال روش اتساع و کورتاژ رخ می دهد. اتساع و کورتاژ عموما به دنبال سقط جنین ناقص، باقی ماندن جفت پس از زایمان یا سقط جنین تعمدی انجام می شود. گاهی اوقات این مشکل  می تواند در نتیجه سایر جراحی های لگن مانند سزارین یا برداشتن فیبروم یا پولیپ ایجاد شود.

 

تشخیص چسبندگی رحم

اگر پزشک به این مشکل رحم در بیمار مشکوک شود، معمولا ابتدا درخواست نمونه خون می کند تا شرایط دیگری را که می تواند باعث بروز این علائم شود، را مورد بررسی قرار دهد. همچنین ممکن است از سونوگرافی برای دیدن ضخامت لایه رحم و فولیکول ها استفاده کنند.
هیستروسکوپی بهترین روش برای استفاده در تشخیص چسبندگی رحم است. در این روش، پزشک شما دهانه رحم را گشاد می کند و سپس یک هیستروسکوپ را وارد آن می نماید. یک هیستروسکوپ مانند یک تلسکوپ کوچک است. پزشک شما می تواند از هیستروسکوپ استفاده کرده تا درون رحم شما نگاه کند و ببیند آیا زخمی درون آن وجود دارد یا خیر.
پزشک ممکن است هیستروسپالپوگرام (HSG) را نیز توصیه کند. HSG می تواند برای کمک به پزشک شما در وضعیت رحم و لوله های فالوپ بیمار مورد استفاده قرار گیرد. طی این روش، رنگ مخصوصی به رحم تزریق می شود تا پزشک بتواند مشکلات مربوط به حفره رحم یا رشد یا انسداد لوله های فالوپی را به کمک اشعه ایکس تشخیص دهد.
در صورتی که این موارد را تجربه کرده اید، حتما آن ها را به پزشک خود اطلاع دهید:
1. جراحی رحم داشته اید و دوره های  قاعدگی شما نامنظم یا متوقف شده است
2. شما دچار سقط جنین های مکرر می شوید
3. شما در باردار شدن مشکل دارید

درمان چسبندگی رحم

آشر من را می توان با استفاده از یک روش جراحی به نام هیستروسکوپی جراحی درمان کرد. ابزارهای جراحی کوچک به انتهای هیستروسکوپ متصل شده و برای از بین بردن این عارضه زنانه ،استفاده می شود. این عمل همیشه تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.
پس از انجام عمل، به شما آنتی بیوتیک داده می شود تا از عفونت جلوگیری شده و کیفیت لایه رحم بهبود بخشیده شود. سپس آزمایش هیستروسکوپی به طور مکرر انجام خواهد شد تا بررسی شود که عمل موفقیت آمیز بوده و رحم شما از چسبندگی رهایی یافته است.
در برخی از موارد ممکن است این مشکل  بعد از معالجه مجددا عود کند، از این جهت  همانطور که قبلا ذکر شد ،توصیه می شود که مبتلایان  یک سال منتظر بمانند تا از بهبودی کامل اطمینان حاصل شود.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + 14 =